Hlavní obsah

Čínská automobilka MG uvedla v Británii nové SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka MG, která patří do čínského konsorcia SAIC, se vrací na anglický trh ve velkém stylu. Už nyní tam prodává jeden crossover s názvem GS a miniaturní MG3, teď představila na autosalonu v Londýně další – MG XS.

Foto: MG

MG XS

Článek

Moc toho o novém voze ale na autosalonu neřekli. Víme jen, že velikostně se má zařadit nad model GS a v nabídce mají být dvě pohonné jednotky. Ta první je novinka – litrový přeplňovaný tříválec s výkonem 92 kW (123 koní) a 170 Nm. Druhým je už známá čtyřválcová patnáctistovka s 88 kW (118 koní) a 150 Nm, která je atmosféricky plněná.

Foto: MG

MG XS

Foto: MG

MG XS

Vše výše uvedené je novinkou, protože MG ve Velké Británii zatím nabízí GS pouze s jediným agregátem – patnáctistovkou, ale s přeplňováním. Zato nabídka manuální i automatické převodovky tu už je.

Značka na vůz hodně spoléhá. I když minulý rok stránky značky MG hlásily rekordní prodeje a skvělé měsíce, kvartály apod., přece jen to není dost, aby se MG mohlo hrdě hlásit, že je „zpět“.

K návratu má značce pomoct bohatá výbava a hlavně cena, která by měla být srovnatelná například s Dacií Duster.

Reklama

Výběr článků

Načítám