Hlavní obsah

Čínská automobilka FAW má zájem o Brilliance, největšího tamního partnera BMW

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čínském automobilovém trhu se schyluje k velké akvizici. Automobilka FAW Group má zájem o převzetí domácího konkurenta Brilliance China Automotive Holdings za zhruba 7,2 miliardy dolarů (155 miliard Kč). Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací. Brilliance je největším čínským partnerem německého výrobce luxusních vozů BMW.

Foto: Profimedia.cz

Závod FAW v Čchang-čchunu

Článek

Cena akcií společnosti Brilliance se po zprávě o možném převzetí zvýšila až o čtvrtinu. Zpráva přichází v době, kdy se hlavní akcionář společnosti Brilliance, firma Huachen Automotive Group, nachází na pokraji bankrotu.

Podle zdrojů se uvažuje o tom, že FAW v první fázi koupí v Brilliance více než 30procentní podíl od společnosti Huachen a zhruba 12procentní podíl od státní investiční firmy Liaoning Provincial Transportation Investment Group.

Tohle je čínská odpověď na luxusní evropské sedany. Jmenuje se Hongqi H9

AutoMoto

Poté by FAW předložila nabídku na zbývají akcie. Firma Brilliance provozuje společný podnik s BMW, ze kterého pocházejí téměř všechny její zisky.

FAW v Číně vyrábí osobní automobily ve spolupráci s německou automobilkou Volkswagen a s japonskou Toyotou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám