Hlavní obsah

Číňané už stihli okopírovat nový Ford Bronco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oranžový terénní vůz na těchto obrázcích není nějaká dosud utajená verze Fordu Bronco, i když tak může na první pohled vypadat. Je to čínská novinka - tedy, „novinka” - Wey P01, která se Bronkem, mírně řečeno, nechala inspirovat.

Foto: Ford

Světla nového Fordu Bronco (na snímku) jsou jeho důležitým designovým prvkem. Stejně jako u čínského Wey P01.

Článek

Že nejedna čínská automobilka láká zákazníky na „vypůjčený” design evropských a amerických aut, není tajemstvím. Známý je zejména spor britského Land Roveru a čínské značky Landwind. A nyní se možná chystá další - mezi Fordem a čínskou značkou Wey.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco

Na horním obrázku je vidět Wey P01, jehož počítačové ilustrace začaly kolovat internetem v minulém týdnu. Ve stejné době, jako americký Ford odhalil dlouho očekávanou reinkarnaci SUV Bronco.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

Jak by Číňané mohli stihnout Bronco okopírovat tak rychle? Jednoduše - podoba Fordu byla známá už několik měsíců. Už v březnu letošního roku po internetu kolovalo několik uniklých fotografií jak „plnotučného” Bronca, tak i menšího Bronca Sport; tehdy jsme si nemohli být jisti, ale dnes už je jasné, že ony fotky byly pravé.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco

Wey P01 - je to prozatím kódové označení, píše čínský web Autohome, který vypadá, že má o voze nejvíc informací - má, téměř stejně jako Bronco, kulatá přední světla s prvkem vodorovné linky.

Trochu odlišná jsou zadní světla a také to vypadá, že střecha je pevná, nikoliv sundavací. A aby toho nebylo málo, u hranatých blatníků se zase Číňané očividně inspirovali Jeepem Wrangler.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hranaté blatníky jsou poznávacím znamenám Jeepu Wrangler.

Jestli se Ford pustí do nějakých soudních tahanic, není v tuto chvíli jisté, ale troufli bychom si to označit za nepříliš pravděpodobné, protože šance na úspěch u čínského soudu není velká. Zmíněný spor Land Roveru s Landwindem čínská strana v jednu chvíli řešila tak, že patentový úřad zrušil Land Roveru patent na prvky Evoqu těsně před tím, než měl věc projednávat soud.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám