Hlavní obsah

Číňané chtějí vyrábět supersedan s turbínou

Na autosalonu v Ženevě se ukázal na stánku designérského střediska Pininfarina krásný sedan H600. Tenhle vůz s elektrickým pohonem by chtěli Číňané začít do roku 2020 začít vyrábět.

Pininfarina H600Video: Pininfarina

 
Článek

Pininfarina postavil tenhle koncept pro čínský startup Hybrid Kynetic (dříve HK Motors). V Číně na výrobu intenzivně hledali peníze a prý to vypadá, že v roce 2020 by mohl vůz vyjet na silnice. Říkali to už dříve, ale pravděpodobnost se prý zvýšila téměř na 95 %.

Foto: Pininfarina

Pininfarina H600 Concept

Luxusní sedan

Nádherný sedan má délku 5,2 metru, takže je jasné, že tohle nebude jen tak nějaký vůz pro střední vrstvy. Dveře na stranách se otevírají proti sobě a odhalují prostorný interiér, kde vládne především digitální technologie. Třeba u řidiče je snad kromě pedálů a volantu všechno elektronické a dotykové. Hlavně velký plovoucí středový panel.

Foto: Pininfarina

Pininfarina H600 Concept

Foto: Pininfarina

Pininfarina H600 Concept

Auto při svých rozměrech myslí i na kufry, takže zavazadelník má objem 500 litrů.

Design zepředu trochu připomíná poslední terénní maserati, zadní partie nepřipomínají nic. Jsou uhlazené jako říční oblázek.

Foto: Pininfarina

Pininfarina H600 Concept

Foto: Pininfarina 2x

Pininfarina H600 Concept

Elektromobil s turbínou

To zásadní je na autě ale jeho pohonná jednotka. Elektromotory, které jsou hlavní a jedinou hybnou silou vozu, mají celkový výkon 600 kW (815 koní). Zrychlení auta na stovku by mělo být za 2,9 sekundy a maximální rychlost je 250 km/h. Ovšem to důležité je dojezd auta. Pod přední kapotou je totiž mikroturbína, která dokáže za jízdy dobíjet akumulátory ukryté pod podlahou. Dojezd vozu by tak měl být 1000 km podle evropských měřicích standardů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám