Hlavní obsah

Chrysler Firepower asi půjde do výroby

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle zahraničního tisku se zdá, že Chrysler Firepower bude od roku 2008 vyráběn. Toho velké kupé s motorem z Dodge Viper by mělo konkurovat i vozům třídy Grand Tourismo jako je Ferrari, Aston Martin či Maserati.

Článek

Podle vyjádření člena představenstva DaimlerChrysleru Toma LaSordy je uvedení firepoweru již "na stole". Jenže je zde problém s Viperem. Dodge se ho nechce vzdát a přitom nenechává dost protoru pro nový vůz. Proto prý bude nový Viper v budoucnu o něco dražší a výkonnější, aby uvolnil místo na trhu novému modelu.

Dodge Firepower je 4383 mm dlouhý vůz na rozvoru 2510 mm. Jako pohonná jednotka je použit vidlicový osmiválec HEMI o objemu 6,1 l. U konceptu výrobce nezveřejnil výkon motoru. Známe tedy pouze jeho zrychlení, které i přes automatickou pětistupňovou převodovku dokáže 1,5tunový vůz rozhýbat na stovku za 4,5 s. Maximální rychlost by prý měla překročit 280 km/h.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám