Hlavní obsah

Chevrolet ukáže v Paříži také facelift Captivy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chevrolet postupně odhalil všechny čtyři premiéry, které letos předvede na pařížském autosalonu. Kromě MPV Orlando, hatchbacků Cruze a Aveo je to i facelift SUV Captiva.

Článek

Sportovně-užitková Captiva, dvojče Opelu Antara, se vyrábí od roku 2006, nyní přichází výraznější facelift. Změnila se především příď vozidla: nově je tvarovaná kapota, dvojitá čelní mřížka s logem Chevrolet, hranatější světla a LED blikače ve vnějších zpětných zrcátkách. Také boční větrací otvory jsou nyní hranatější. Litá kola mají nejmenší rozměr sedmnáct, nejvýše 19 palců.

Motory posílily. Nabídka zahrnuje dva benzínové motory (2,4 l a 3,0 l) a dvě varianty turbodieselu s objemem 2,2 litru (163k nebo 184 k). Vrcholem je zážehový 3,0 l V6 s výkonem 258 k s přímým vstřikováním a variabilním časováním ventilů.

V Captivě, která je buď pětimístná nebo sedmimístná (zadní sedačky jsou nouzové), je nově také asistent rozjezdu do kopce (Hill Start Assist) a elektrická ruční brzda. Captiva obsahuje aux-in vstup, USB-port a připojení prostřednictvím Bluetooth. Captiva může být na přání vybavena navigačním systémem s dotykovým displejem a zadní couvací kamerou.

Na evropské trhy přijde omlazená Captiva na jaře 2011. Prodejní ceny zatím výrobce nezveřejnil. V nabídce budou i verze s pohonem pouze přední nápravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Chevrolet představí Cruze také jako hatchback

Bývalé Daewoo, nynější Chevrolet představí v Paříži model Cruze v karosářské verzi hatchback. Oproti sedanům je tento typ karoserie v nižší střední třídě...

Výběr článků

Načítám