Hlavní obsah

Chevrolet rozšíří nabídku motorů pro Malibu a Orlando

Novinky, maž

Chevrolet pro nadcházející pařížský automobilový veletrh kromě premiéry malého SUV Trax potvrdil také nový benzínový motor pro model Orlando a dvoulitrový turbodiesel pro svou vlajkovou loď - sedan Malibu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Chevrolet Orlando

Článek

Motor pro rodinné Orlando je benzínový, jde o přeplňovanou čtrnáctistovku. Systém s označením 1,4 l turbo doplní stávající benzínovou jedna-osmičku a dvoulitrový naftový motor.

Nově uváděná jednotka, standardně spojená s manuální šestistupňovou převodovkou, nabídne výkon 140 koní (103 kW) a maximální točivý moment 200 Nm při 1850 až 4900 otáčkách. Automobil dle laboratorních měření v kombinovaném režimu nabídne spotřebu 6,2 l/100 km.

Pro modelový rok 2013 dostane orlando nově zadní parkovací kameru a sklopné sedadlo spolujezdce.

Druhou novinkou v nabídce motorů je dvoulitrový turbodiesel, který bude k dispozici pro v Evropě nejluxusnější model s logem Chevroletu – Malibu. Dvoulitr nabídne vstřikování paliva common rail a variabilní geometrii turbodmychadla s mezichladičem. Motor poskytuje největší výkon 160 koní při 4000 otáčkách a 350 Nm při 1750 otáčkách. Jak moc bude žíznivý a rychlý, zatím Chevrolet neuvedl.

V Paříži bude na stánku Chevroletu k vidění také malé SUV Trax. [celá zpráva]

Foto: Chevrolet

Chevrolet Trax (2012)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám