Hlavní obsah

Čekací lhůty se vyšplhaly na čtyři roky. Lexus zastavil prodej modelu LX v Japonsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na všechna nová auta se dnes čeká déle než obvykle, ale dostat se za volant nového Lexusu LX v Japonsku může podle Automotive News trvat až čtyři roky. Luxusní divize Toyoty nedokáže držet krok s poptávkou. Ve snaze snížit počet nevyřízených zakázek Lexus dočasně zastavil přijímání objednávek na svém domácím trhu.

Foto: Lexus

Lexus LX Ultra Luxury

Článek

Lexus už doma žádosti o velký off-road nepřijímá. Její mateřská společnost Toyota přijala podobné rozhodnutí pro příbuzný model Land Cruiser 300. Důvodem je však více než jen velká poptávka, které se tyto modely těší.

Lexus LX má novou generaci. Rám zůstal, osmiválec nikoliv

AutoMoto

Toyota opakovaně zveřejňuje plány na zastavení výroby v některých svých japonských továrnách kvůli nedostatku potřebných komponent.

Ne nutně jen kvůli nedostatku čipů, ale obecně z důvodu omezení dodávek způsobeném pandemií koronaviru, která stále ovlivňuje každodenní provoz automobilky.

Test Toyoty Land Cruiser 300: Luxus, který obstojí všude

Testy

Lexus LX se nové generace dočkal teprve v říjnu roku 2021. Jedná se o velký terénní model postavený na základech Toyoty Land Cruiser 300. Dvojice je zaměřená především na asijské, africké a americké trhy, kde se ještě v limitovaném počtu a s dlouhou čekací lhůtou nabízejí. V Evropě lze tyto vozy objednat jen prostřednictvím specializovaných dovozců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám