Hlavní obsah

Bývalí vývojáři z BMW a Tesly uvedou novou značku elektrických aut Byton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská automobilová společnost Future Mobility Corp., kterou založili bývalí manažeři a konstruktéři z Nissanu, BMW a Tesly, představili plán na novou značku. Jmenuje se Byton a měla by se prodávat i v Evropě.

Foto: Byton

Byton

Článek

Byton přijde nejdřív na čínské trhy. A to už brzo – v roce 2019. Bude prodávat auta prostřednictvím e-shopu s tím, že auta si budou moci zákazníci prohlédnout v autosalonech smluvních třetích stran. Jako první přijde prémiový crossover, který se představí už v lednu na veletrhu elektronických novinek CES v Las Vegas.

V ten samý čas se začnou přijímat objednávky a začne se budovat prodejní síť. Postupně ale přijdou na trh i další modely. V roce 2022 přijde sedan. Pak sedmimístné víceúčelové vozidlo.

Foto: Byton

Byton

A co nabídnou? První informace třeba ukazují přístrojovou desku s displejem o délce 1,25 m. A co dojezd? Podle Daniela Kircherta, prezidenta společnosti Future Mobility, chtějí mít lidi elektromobily s dojezdem větším než 400 mil (643 km), ale ty dnes neexistují.

Nová by chtěla přivézt autonomní řízení Level 5 (zcela bez zásahů řidiče, dnes rovněž neexistující) nebo internet o 5G o rychlosti až 1 GB/s. Takže pro auto nebude problém streamovat na velký panel hudbu i video.

Reklama

Výběr článků

Načítám