Hlavní obsah

Buick představí nový hybrid i elektromobil

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze zahraničních značek se v Číně daří nejvíce Volkswagenu. O druhé místo pak tvrdě bojuje poněkud nečekaná značka – Buick. Ale právem. Nabídka pro čínský trh je zajímavá - zahrnuje hybrid i elektromobil.

Foto: Buick

Buick Velite PHEV Concept

Článek

Buick nabízí v Číně hned několik vozů, jedním z nich je model Velite 5, což je velký sedan, který v sobě má techniku hybridního Chevroletu Volt. Tento model se docela dobře prodává - okamžitě totiž dostane v některých městech registraci, auta se spalovacím motorem mají ve stejném případě smůlu. Těm se přiděluje jen omezený počet registračních značek a čekání je extrémně dlouhé.

Foto: Buick

Buick Velite 5

Ovšem model Velite 5 končí. A to proto, aby uvolnil místo nástupci, který se logicky bude jmenovat Velite 6.

Zajímavé je, že půjde hned o dvě auta. Jedno dostane hybridní techniku, druhé čistě elektrický pohon. Základem bude auto, které je velmi zajímavé – koncept Velite PHEV z listopadu roku 2016, který má velmi futuristické tvary. Podle zatím jediné uvolněné fotografie nového vozu – zadního světla – můžeme říct, že by tento velmi ostrý design měl přejít i do sériové podoby.

Foto: Buick

Buick Velite 6

Od Buicku je to opravdu velká rána konkurenčnímu Volkswagenu. V nabídce automobilky totiž bude už hybridní model Regal, hybridní La Crosse a nyní i Velite 6 v hybridní a elektrické verzi.

V Číně, která bude zanedlouho tvrdě trestat zahraniční automobilky za prodeje neekologických aut, tak bude mít Buick opravdu velký náskok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám