Hlavní obsah

Bugatti na míru. Nová divize demonstruje své možnosti na chironu inspirovaném závodní historií

Francouzská automobilka Bugatti podle svého oficiálního prohlášení zřídila speciální oddělení, které se bude věnovat personalizaci svých modelů na přání zákazníků. Divize nese název Sur Mesure a poutá na ni speciální Chiron inspirovaný slavným závoďákem.

Foto: Bugatti

Bespoke Chiron Pur Sport

Článek

Název Sur Mesure znamená francouzsky „na míru“ a dokonale tak vystihuje účel nově vzniklého oddělení v Bugatti. Jako ukázku toho, co všechno lze s modelem Chiron dělat, pak automobilka zveřejnila fotografie speciálního modelu Pur Sport, který nabral inspiraci v závodním vozidle Type 51, se kterým závodník Louis Chiron slavil vítězství ve Velké ceně Francie v roce 1931.

Stejně jako legendární závodní vůz má i speciální Chiron na boku ručně malované závodní číslo „32“. I to je jedním z mnoha prvků, které jsou zákazníkům dostupné v rámci nového programu. Stejně tak je jím i emblém „EB“ a celá řada různých odstínů laků.

Vrcholem každého personalizovaného modelu pak většinou bývá interiér. I Bugatti ho samozřejmě umí upravit na přání, a to včetně různých druhů speciálních kůží, vyšívání a obložení kabiny. Materiálů a barev je pochopitelně prakticky neomezené množství, vše záleží jen na možnostech zákazníka.

Bugatti Chiron se chystá do důchodu, vznikne už jen 40 kusů

AutoMoto

Verze Pur Sport, ze které upravený chiron vychází, se představila v březnu roku 2020 jako agilnější varianta chironu, který ve standardní verzi chce být jako každé moderní Bugatti i pohodlným cestovním vozem.

Má stále obrovský motor W16 o výkonu 1500 koňských sil, ale tentokrát zcela nově kalibrovanou automatickou převodovku. Červená čára otáčkoměru se nachází na hranici 6900 otáček za minutu, tedy o 200 více než u standardu. Odlišně je u Pur Sport nastavena i aerodynamika, odpružení je tužší.

Ještě ostřejší a obratnější Chiron. Bugatti představuje verzi Pur Sport

AutoMoto

Bugatti sice neuvádí přesný ceník, ale pro představu, „běžný” Chiron Pur Sport startuje na ceně 3,7 milionu dolarů, tedy v přepočtu asi 83 milionů korun, neboť se jedná o již nedostupnou limitovanou edici. Cena upraveného jedinečného vozu může atakovat i 100 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám