Hlavní obsah

Budete potkávat více policejních kodiaqů, vnitro už si první přebralo

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo vnitra si začalo odebírat první vozy z obrovské zakázky od Škoda Auto. V úterý si v Mladé Boleslavi převzalo 35 aut z celkového počtu 3300, které nakoupí v následujících třech letech.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ministerstvo vnitro si přebralo nové vozy, převažuje model Kodiaq.

Článek

„Auta budou využívat všechny složky ministerstva. Ta, která mají částečnou policejní výbavu, tedy majáčky a radiostanice, budou mít kriminální služba a vyšetřovatelé, další auta v běžné výbavě budou používat administrativní útvary a další naše složky,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Největším podílem jsou zastoupené modely Kodiaq, které většinou poputují právě kriminální službě, menší vozy Fabia a Scala budou dostávat civilní složky. Hodnota tohoto tendru je přes 1,6 miliardy korun. Kromě vozů Škoda bude ministerstvo kupovat i 700 vozů Hyundai zhruba za 370 milionů korun.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček si s policejním prezidentem Janem Švejdarem převzali první část vozů Škoda Auto z obrovské zakázky celkem na 3300 aut od mladoboleslavské automobilky zastoupené ředitelem českého zastoupení Lubošem Vlčkem.

V úterý přebírané vozy jsou v běžných barvách a se standardní výbavou. Nad rámec civilního vybavení měly některé pouze zmíněné majáčky a radiostanice. Letos ministerstvo převezme od Škody Auto ještě 1250 takových vozů.

Čtyřkolky s automatem

„Jsem rád, že jsme uspěli v tak náročném tendru,“ uvedl ředitel tuzemského zastoupení automobilky Škoda Luboš Vlček. Upřesnil, že z celkového počtu takřka 3300 vozů bude 1853 modelů Kodiaq. Všechny mají pohon všech kol a sedmistupňovou automatickou převodovku. Část je s motorem 2,0 TDI/140 kW a část s agregátem 2,0 TSI/140 kW.

V další části rámcové smlouvy si ministerstvo odebere 640 modelů Scala s litrovým motorem 1,0 TSI/85 kW a 801 automobilů Fabia s motorem 1,0 TSI/70 kW, většina bude ve verzi hatchback, menší část bude v provedení kombi.

Reklama

Výběr článků

Načítám