Hlavní obsah

Brazilka si předělala Volkswagen Brouk na pojízdné květinářství

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrti Copacabana v brazilském Riu de Janeiro jezdí Volkswagen Beetle z roku 1969, který byl přeměněn na květinářství na kolech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilka si předělala Volkswagen Brouk na pojízdné květinářstvíVideo: AP

 
Článek

Valcineia Machadová byla před pandemií koronaviru částečným vlastníkem obchodu s parukami a pronajímala pokoje turistům. Nyní však dvakrát týdně doslova obloží svůj starý Volkswagen Brouk květinami, které prodává ve slavné čtvrti Copacabana.

„Květiny mohou během pandemie a všeho toho smutku změnit mnoho věcí,“ řekla Machadová agentuře Associated Press. Zvláště se prý majitelka těší, až uvidí starší obyvatele, o kterých si myslí, že potřebují něco krásného, ​​aby jim to rozjasnilo dny.

Žádná miniatura, otec se synem postavili klasický Volkswagen Brouk v obří velikosti

Tuning

„Starší lidé žijí ve velkém smutku, protože musí zůstat uvnitř,“ řekla Machadová. „Pokud tu zůstanete dvě hodiny, uvidíte, kolik starších lidí se přijde podívat, někdy koupit, někdy ne, jen aby zjistili, jaké jsou květiny, protože květiny přinášejí štěstí.“

Její 93letá matka Lia zemřela v červenci a majitelka obchodu vidí prodej svých květin jako způsob, jak pomoci ostatním i sobě překonat tyto nejisté časy.

Právě v Brazílii, v automobilce poblíž Sao Paula, je jeden z mnoha domovů Brouka. První brazilský exemplář byl smontován již v roce 1953, s přestávkami vydržela produkce do roku 1996. Později se v Brazílii vyráběly motory sloužící pro další modely. Poslední vzduchem chlazený agregát sjel z brazilské linky v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám