Hlavní obsah

BMW zhmotňuje koncept elektrického skútru. Model CE 04 vypadá jako ze sci-fi

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW kromě elektrických vozidel intenzivně pracuje také na motocyklech do zásuvky. Vizí toho, jak si Němci představují městskou jednostopou mobilitu, je nový elektroskútr CE 04.

Foto: BMW

BMW CE 04

Článek

BMW dlouhou dobu dopředu avizovalo příchod elektrického skútru, kterému předcházela celá řada různých konceptů. Tím posledním byl v roce 2020 skútr Definition CE 04, který se od právě představené sériové verze příliš nelišil.

Studenti z Plzně představili elektrický motocykl

AutoMoto

Malý elektrický skútr dostal do BMW stálý výkon 15 kW, ale maximálně umí produkovat i 31 kW. Kapacita baterie je 8,9 kWh s tím, že skútr na jedno nabití ujede přibližně 130 kilometrů. K dispozici bude i verze se sníženým výkonem na 11 až 23 kW a s dojezdem 100 kilometrů.

Foto: BMW

BMW CE 04

Zajímavé je číslo, které u motocyklů uvádí takzvané „semaforové zrychlení“ čili akceleraci z 0 na 50 km/h. Právě v této disciplíně by mělo být CE 04 přeborníkem, neboť na to elektroskútr potřebuje jen 2,6 sekundy. Maximální rychlost stroje je shodně pro silnější i slabší verzi stanovena na 120 km/h.

Legendární italská Vespa se stala synonymem pro skútr. Slaví 75 let

AutoMoto

Elektrický motocykl bude možné nabíjet rychlonabíječkou, ale k dispozici bude samozřejmě i adaptér do běžné zásuvky. Do plné kapacity se motocykl v rychlém módu nabije za 1 hodinu a 40 minut.

Foto: BMW

BMW CE 04

Futuristicky vyhlížející motocykl BMW vybavilo mimo jiné třeba 10,25palcovým barevným displejem infotainmentu, který je vybaven třeba navigací a nabízí širokou konektivitu, například s chytrými telefony. Řidič bude mít k dispozici třeba volbu tří jízdních režimů a celou škálu bezpečnostních prvků jako ABS nebo ASC, které kontroluje prokluz zadního kola.

Reklama

Související články

BMW nabídne SUV X5 na vodík. Dorazí za rok

Německá automobilka BMW promění koncept i Hydrogen Next ve skutečnost. V příštím roce by se měla produkční verze objevit na silnicích, ovšem prozatím v omezené...

Výběr článků

Načítám