Hlavní obsah

BMW představuje retro motocykl s ledvinkami na přídi

Novinky, Daniel Havlina

Motocyklová divize BMW představila ve spolupráci s firmou Kingston Custom přepracovaný motocykl R18 do stylu art deco, který odkazuje na minulost.

Foto: BMW

BMW R18 Spirit of Passion

Článek

Nové jednostopé vozidlo od BMW a úpravce motocyklů Kingston Custom Dirka Oehlerkinga nese název Spirit of Passion, tedy v překladu Duch vášně. Motocykl stojí na základech legendárního modelu R18, velkého cruiseru s dvouválcovým motorem boxer, který má výkon 91 koní.

Výrobce elektrických skútrů Čezeta zřejmě skončí v insolvenci, nenašel kupce

AutoMoto

Firma Kingston Custom přetvořila už tak retro motocykl v elegantní stroj s ručně vyklepávanou karoserií. Vpředu dokonce dvě klasické ledvinky BMW odkazují na tradiční vzhled aut i motocyklů z druhé poloviny 30. let minulého století. Celkový vzhled jasně odkazuje na předválečné doby v BMW, kdy automobilka tvořila elegantní stroje, ať už jednostopé či dvoustopé.

Foto: BMW

BMW R18 Spirit of Passion je limitovanou edicí. Kolik strojů vznikne, není jasné.

Technologicky zůstal motocykl prakticky úplně stejný, v Kingston Custom zachovali rám, palivovou nádrž, motor i zavěšení. Naopak speciální je zadní blatník, výfuky nebo řídítka. Moderní doby představuje LED světlomet vpředu, sedadlo pak dodalo BMW. Tradičnost doplňuje klasický černý lak. Na motocyklu stojí nápis limited edition, zda těchto vozidel vznikne více, ale výrobce neprozradil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám