Hlavní obsah

BMW pracuje na X7, své nové vlajkové lodi

Novinky, maž

BMW pracuje na „ultra-luxusním” modelu, který bude jeho novou vlajkovou lodí. Nepůjde o řadu 7, nýbrž o obří SUV označené X7. V rozhovoru pro Automotive News to potvrdil šéf automobilky Ian Robertson.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

BMW chystá obří SUV s názvem X7.

Článek

Nové X7 bude největším modelem mnichovské automobilky. Bude až sedmimístné a nabízet se bude rovněž ve druhé variantě, kterou Robertson popisuje slovy „ultra-luxusní”. Bude to výhradně čtyřdveřová verze s předpokládaným přebytkem prostoru i luxusu.

Cenově by nové X7 mělo atakovat částku kolem 2,7 miliónu korun a to ještě další statisíce budete jistě moct utratit za příplatkovou výbavu. Předpokládá se, že X7 se začne prodávat od roku 2018. Jde o mnichovskou odpověď na připravované luxusní SUV od Mercedesu, které se bude prodávat pod značkou Maybachu.

Luxusní SUV se prodávají výborně, svůj model již nabízí Bentley, připravuje jej Rolls-Royce i Lamborghini nebo Aston Martin. Své první SUV má i Maserati a třeba v Číně se prvních 100 kusů z předprodeje „rozebralo” za pouhých 18 sekund. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám