Hlavní obsah

Maserati v Číně vyprodalo své první SUV během 18 sekund

Novinky, ČTK, maž

Maserati začalo tento měsíc prodávat své první SUV. Jen v Česku firma registruje desítky závazných objednávek. V Číně byla první stovka levantů vyprodána během 18 sekund. Maserati Levante stojí nejméně 1,9 miliónu korun.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Maserati Levante

Článek

Poptávku po automobilech v Číně v poslední době nepříznivě ovlivňuje zpomalování růstu tamní ekonomiky. Na prodej luxusních automobilů má navíc negativní vliv boj čínské vlády proti korupci a proti snaze vystavovat na odiv bohatství.

Foto: Maserati

Maserati Levante

Maserati se snaží podpořit svůj růst na čínském trhu prostřednictvím internetového prodeje. Minulý týden spustilo internetový obchod na webových stránkách čínské společnosti Alibaba a nabídlo v něm v předprodeji 100 nových sportovně-užitkových vozů Levante. Automobily, které na čínský trh oficiálně vstoupí v červenci, byly podle BBC vyprodány během 18 sekund.

Maserati ale v Číně aktuálně řeší i méně příjemnou situaci: do servisů svolává téměř 21 tisíc aut. Důvodem je riziko, že se v nich zasekne plynový pedál.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Maserati Levante

Reklama

Související témata:

Související články

První terénní maserati je na světě

Maserati Levante, tak se jmenuje nejnovější model italské značky, který je zároveň prvním SUV v historii trojzubce. Ale jinak je to maserati, jak má být.

Výběr článků

Načítám