Hlavní obsah

BMW nabízí vyhřívané sedačky jako měsíční předplatné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé BMW rozšířilo předplatné za některé speciální prvky výbavy. Pomocí programu ConnectedDrive Store lze na měsíc objednat třeba vyhřívaná sedadla nebo volant. Tyto funkce vozy fyzicky umí, ale je možné si je i na omezenou dobu takzvaně odemknout.

Foto: BMW

BMW iX1 (ilustrační foto)

Článek

BMW je jednou z prvních společností, která nabízí předplatné na omezenou dobu za některé funkce v již zakoupených vozech. Vlastníci některých BMW díky tomu mohou na dálku vůz vylepšit o některé funkce.

BMW ukončilo výrobu nadčasového elektromobilu i3

AutoMoto

Tuto možnost lze využít s pomocí internetového obchodu ConnectedDrive Store. V něm je pak možné pořídit, či spíše odemknout, nejen dosud běžné funkce jako mapové podklady nebo prodloužený servisní program.

U posledních modelů jde rovněž o měsíční předplatné za vyhřívaná sedadla, volant nebo za službu propojení telefonu Apple CarPlay. Vylepšit vůz je ale možné i o asistenta dálkových světel.

Cenově se některá vylepšení pohybují v řádech stovek korun měsíčně. Za vyhřívaná sedadla si BMW účtuje 450 korun za měsíc nebo 4495 Kč ročně. Pokud máte zájem o trvalé připojení, bude to stát 10 180 korun.

BMW M se nevzdá manuální převodovky

AutoMoto

Jedna z nejneobvyklejších položek v internetovém obchodě je například i funkce IconicSounds Sport, která vůz na dálku vylepší tak, že pomocí reproduktorů uměle přehrává sportovní zvuk motoru do kabiny. Za aplikaci ale nejde platit měsíčně, BMW proto nabízí pouze trvalé zakoupení za 3900 korun.

Odemknout je pak možné dokonce i funkci adaptivního podvozku, a to za 11 600 korun bez omezení. Stejně jako adaptivní tempomat za 23 260 korun.

Podobné obchody s aplikacemi přímo pro vozidla plánují postupně zavádět i další automobilky, například také jeden z největších konglomerátů na světě, Stellantis. Ten předpokládá, že s pomocí obdobného trhu dokáže ročně generovat zisk 23 miliard dolarů. Některé funkce lze na dálku odemykat i v elektromobilech koncernu Volkswagen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám