Hlavní obsah

BMW M4 v módní edici Kith vznikne jen ve 150 kusech

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen pro 150 zákazníků vznikne BMW M4 Competition v edici od newyorské módní značky Kith. Její název můžete mít i vetkaný v karbonových vláknech.

BMW M4 Competition Coupé x KithVideo: BMW

 
Článek

„Všechno, na čem v Kithu pracujeme, musí pocházet z jedinečného místa,“ říká zakladatel značky Ronnie Fieg. „Některé z mých oblíbených vzpomínek z období dospívání v 80. letech minulého století se váží k návštěvám mého dědečka a ježdění v jeho BMW. Pamatuji si, že měl 320i generace E21 a že jeho největším miláčkem bylo BMW M3 E30. Tyto okamžiky mého života opravdu odstartovaly moji vášeň pro vozy BMW, takže práce na tomto projektu celý příběh hezky uzavírá.”

Právě vedle původního BMW M3, které si Fieg nedávno pořídil, pózuje jediný příklad nového M4 Competition x Kith. Má stejný červený lak Cinnabar, který už standardně není v nabídce.

BMW představuje novou generaci M3 a M4, i sedan má kontroverzní příď

AutoMoto

Na prodej v rámci edice je však provedení s matně černým, stříbrným či bílým lakem karoserie. Na střeše pak volitelně najdete velký nápis Kith, který je stylizován do grafiky oddělení Motorsport a vetkán do konstrukce z uhlíkových vláken.

Uvnitř se krom několika znaků speciální edice vyjímají zejména sedadla oděná do trikolóry M. Speciální je rovněž středová loketní opěrka.

Technicky je speciální edice totožná s BMW M4 Competition. Nový řadový šestiválec dosahuje výkonu 375 kW, 510 k a točivého momentu 650 Nm. Součástí standardní výbavy je osmistupňová převodovka. Zrychlení z 0 na 100 km/h zabere 3,9 sekundy. Kromě klasického pohonu zadních kol lze edici – stejně jako výchozí model – volitelně objednat s pohonem všech kol.

Edice bude za dosud nespecifikovanou cenu k dispozici od léta 2021.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám