Hlavní obsah

BMW chystá novou elektrickou platformu, první ji využije řada 3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW se chystá na další etapu elektrifikace. Její součástí bude i nová platforma Neue Klasse, kterou údajně jako první využije řada 3.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Platforma s názvem Neue Klasse dorazí už velmi brzy. Navzdory prvním odhadům ji ovšem budou s největší pravděpodobností využívat jen elektromobily a nikoli i auta se spalovacím motorem.

Podle hlasů z vedení BMW by mohla německá automobilka začít platformu vyrábět a produkovat na ní vozidla už v roce 2025. Oliver Zipse, generální ředitel BMW, pak na on-line konferenci uvedl, že se jako první vůz na nové platformě představí BMW řady 3 a vyrábět se bude v Maďarsku.

BMW iX1 podstupuje finální testování za polárním kruhem

AutoMoto

Na trh se elektrická „trojka” dostane v roce 2025 a bude se výrazně lišit od i3 aktuálně nabízeného v Číně. Poslední jmenovaný vůz je elektrickou přestavbou vycházející ze současné řady 3 a není postaven na speciální platformě pro elektrická vozidla.

Řada 3 by měla fungovat jako vstupní a zároveň i testovací model pro Neue Klasse. Platforma by podle zdrojů Automotive News měla být k dispozici i pro další segmenty. Týkat by se to mělo jak velkých modelů, tak i SUV nebo sportovních aut.

Reklama

Související články

BMW poutá na elektrický crossover iX1

V rámci chystané záplavy nových elektrických BMW dorazí i model iX1, čistě elektrická verze crossoveru X1 příští generace. Mnichovští na novinku zatím poutají...

Nad budoucností malých BMW visí otazníky

Malá auta v nabídce BMW, tedy ta s pohonem přední nápravy, je drahé jak elektrifikovat, tak udržovat jejich spalovací motory v souladu se stále tvrdšími...

Výběr článků

Načítám