Hlavní obsah

BMW 5 Series nabízí luxus i v kombíku

Na mezinárodním autosalonu v Ženevě se představilo nové pětkové kombi německé automobilky BMW. Vzhledem vychází z nové generace řady 5 a i přes objemnou záď vyhlíží sportovně.

Foto: Aneta Přadková

Ilustrační foto

Článek

Asi největší změnou oproti klasickým modelům řady 5 je motorová výbava. Nejdříve se řidiči setkají se dvěma diesely 525d a 530d a dvěma benzínovými 525i a 545i od jejichž značení se odvozuje i rozlišení jednotlivých "kombíků".

Na podzim tohoto roku je pak plánován nástup zcela nového dieselu o objemu 2,5 litru, který bude montován do modelu 525d, dávající výkon 130 kW (177 koní) a maximální točivý moment 400 Nm.

Z nuly na 100 km/h se pak BMW 525d Touring dostane za 8,3 vteřiny, když maximální rychlost se pohybuje okolo 225 km/h. Zároveň je pamatováno na spotřebu, která činí pouhých 7 litrů na 100 km.

Pro všechny modely bude k dispozici sériová manuální převodovka se šesti rychlostními stupni a pro zájemce je připraven i šestistupňový automat. U některých modelů se budeme moci setkat i a automatizovanou převodovkou SMG.

Zavazadlový prostor se zvětšil na 500 litrů, což je o 90 litrů více než u klasického modelu řady 5, přičemž sklopením zadních sedadel lze získat až 1615 litrů.

Reklama

Související témata:

Související články

Fiat Multipla s novou tváří

Designéři italské automobilky Fiat přepracovali multifunkční model Multipla a výsledek je znát na první pohled. Ke změnám došlo po naléhání marketingových...

"Miniluxus" z Itálie se jmenuje Musa

Italská automobilka Lancia si za posledních pár let vytvořila svou malou tradici v představování nových modelů na autosalonech v Ženevě a ani letošní ročník...

Trafic inspirací

Po konceptu Trafic Dataspace představeném v roce 2001 a určeném pro přepravu obchodní klientely předvedl Renault na lednovém autosalonu v Bruselu nový koncept...

Výběr článků

Načítám