Hlavní obsah

Blokoval nabíječku pro elektromobily a odmítal odjet, jeho Mustang tedy odtáhli

Když zaparkujete na místě vyhrazeném pro někoho jiného, je to přinejmenším neslušnost. Řidiči dvou Fordů to udělali u nabíječky elektromobilů, když tam byla na nabíjení fronta. Policejní odtah na sebe nenechal dlouho čekat.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Tesla Supercharger (Ilustrační foto)

Článek

Říká se tomu „ICE-ing” a skoro to zní jako nějaká ložnicová praktika, nebo třeba zakázené uvolnění v hokeji (angl. „icing”). Ani s jedním to však nijak nesouvisí - ICE-ing je výraz, který majitelé elektromobilů vynalezli pro situaci, kdy konvenční auto parkuje na nabíječce a elektromobilu tak znemožňuje ji použít.

U nabíječky Supercharger značky Tesla v kalifornském Walnut Creeku byly dva stojany „obsazeny” konvenčními Fordy, a to za situace, kdy Tesly stály na nabíjení frontu, píše na Twitteru uživatel dollarn9ne. Příspěvek je ze soboty 21. prosince.

Autor zavolal policii kvůli neoprávněnému parkování oněch dvou Fordů a o chvíli později také sdílel výsledek - oba byly pokutovány a odtaženy.

Podle vlastních slov se autor snažil to nejprve vyřešit s řidičem Mustangu civilně, žádal ho, aby přeparkoval, ale odpovědí mu byl vztyčený prostředníček. V jaké výši byla pokuta a poplatek za odtah není známo.

S elektromobily zablokovali benzinku, mstili se za parkování u nabíjecích stanic

AutoMoto

„ICE-ing”, třebaže v Česku nepříliš rozšířený, je především nevychovanost - je to, jako byste zaparkovali na benzince u stojanu, aniž byste tankovali, namísto na parkovišti o pár metrů vedle. A není-li s řidičem takového auta řeč, zavolání odtahovky je mnohem korektnější řešení, než třeba „podpis” klíčem do laku.

Anketa

Setkali jste se někdy s ICE-ingem?
Ano, v Česku
45,8 %
Ano, ale mimo Česko
3,1 %
Ne
51,1 %
Celkem hlasovalo 5588 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám