Hlavní obsah

Bez bobřích zubů je z něj sexy kupé aneb BMW řady 4 s normálními ledvinkami

Když z BMW řady 4 nezávislý designér odstranil nejkontroverznější prvek, najednou z něj je nádherné auto. Jenže taky není ničím moc odlišné třeba od řady 8 a kdyby mnichovská automobilka novinku takto představila, nemluvilo by se o ní ani zdaleka tolik.

Foto: BMW

Kontroverzní přední maska BMW řady 4

Článek

Dlouho se to tak nějak tušilo, ale až představení nového BMW řady 4 v uplynulém týdnu ukázalo pravdu - na přídi už nejsou ledvinky, nýbrž bobří zuby. Jsou jednoznačně nejkontroverznějším prvkem nového auta, až tak, že se zapomíná, jak elegantní je jeho zbytek.

BMW představuje nové kupé řady 4, včetně obřích ledvinek

AutoMoto

Na profilu j.b.cars na Instagramu se objevila ilustrace, v níž novinka dostala ledvinky normální velikosti; vypadají velmi podobně těm na řadě 8. Z podivného zjevu je najednou sexy kupé, z nějž se skoro až podlamují kolena.

Nepochybujeme, že designéři BMW zkoušeli řadu variant a že mezi nimi byla i nějaká s normálními ledvinkami. Bobří zuby nicméně zajistily, že se o nové „čtyřce” všude mluví a že si ji nikdo s ničím jiným nesplete.

Foto: BMW

Bobří zuby nového BMW řady 4 mají spoustu odpůrců, ale taky příznivce.

Nové BMW řady 4 ovšem není jediné auto s kontroverzní přídí. Vzpomeňte na lexusy, které vřetenovitou masku chladiče používají už několik let. Taky rozděluje fanoušky na příznivce a odpůrce, ale díky ní si Lexus s ničím nespletete.

Foto: Lexus

Vřetenovitá maska lexusů (na snímku kupé LC) je kontroverzní, ale zároveň nezaměnitelná.

Viceprezident Lexusu Jeff Bracken se před časem rozhovořil o tom, proč se značka rozhodla pro tak šílenou masku - chtěla tím přilákat nové zákazníky, nikoliv stále dokola prodávat nová auta těm stávajícím, věrným.

„Naše image byla výrobce kvalitních, luxusních aut. Jenže to nestačilo, abychom se udrželi na mapě. Museli jsme k tomu přidat ostrost v designu a přelomové technologie,” vysvětlil tehdy Bracken.

Reklama

Související články

BMW představuje řady 5 a 6 GT po faceliftu

Bavorské motorové závody se pochlubily zmodernizovanou vyšší střední třídou. Faceliftem prošla řada 5 ve verzích sedan a kombi, stejně jako crossover 6 GT....

BMW M5 má přejít na elektrický pohon

Příští generace BMW M5 má podle britského magazínu Car existovat buď jako plug-in hybrid s benzínovým osmiválcem, anebo jako ryze elektrický vůz. V obou...

Výběr článků

Načítám