Hlavní obsah

Bentley zahájí v roce 2025 výrobu prvního elektromobilu

Britská automobilka Bentley zahájí v roce 2025 výrobu svého prvního plně elektrifikovaného vozu. Do konce desetiletí pak investuje 2,5 miliardy liber (73,2 miliardy Kč) do udržitelnosti. Firma, která je součástí koncernu Volkswagen, to uvedla ve svém středečním sdělení. Výrobce luxusních vozů plánuje do roku 2030 přejít pouze na výrobu elektromobilů.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur Mulliner (ilustrační foto)

Článek

Oznámení je součástí strategie Bentley Beyond100, která byla spuštěna v roce 2020 a díky níž bude Bentley do roku 2030 výhradně elektrické a plně uhlíkově neutrální.

Aby mohla firma elektromobil vyrábět, uzpůsobí tomu tradiční závod v britském Crewe. Nelakované karoserie připravovaného elektromobilu se však podle informací britského Autocaru budou vyrábět v závodě koncernu Volkswagen v německém Hannoveru, než budou odeslány do Crewe.

Příbuzný elektromobil od Audi – které vede vývoj platformy luxusních elektromobilů – se má montovat v hannoverském závodě.

Ne všechny automobilky strádaly. Bentley má za sebou rekordní rok

AutoMoto

Další podrobnosti ke svému elektromobilu automobilka neuvedla. S plány na elektrifikaci svých automobilových řad a s masivními investicemi do nových technologií přichází mnoho automobilek. Reagují na hrozící zákaz vozů na fosilní paliva.

Automobilka tento měsíc uvedla, že loňský rok byl pro ni z hlediska odbytu rekordní. Díky silné poptávce po špičkových vozidlech firma celosvětově zvýšila prodej o 31 procent. Prodej byl rekordní už druhým rokem po sobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám