Hlavní obsah

Bentley Continental GT přišlo o střechu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley se pochlubilo modelem Continental GT v otevřené verzi. Ta vychází ze třetí generace kupé, které se ve světové premiéře ukázalo před dvěma roky na frankfurtském autosalonu. O pohon vozu se stará šestilitrový dvanáctiválec.

Foto: Bentley 4x

Bentley Continental GT Convertible (2018)

Článek

Vnější design kabrioletu vychází z kupé. Auto už na první pohled zaujme krátkými převisy, výraznými tvary, které čerpají z historie modelu Continental GT, ale zároveň přinášejí moderní vzhled (přední maska, kulaté světlomety, zadní svítilny). Kola jsou nejméně 21 palcová a za příplatek ještě o palec větší. V nabídce je celkem 17 barev karoserie.

Střecha je klasicky plátěná, na její složení stačí stisknout tlačítko a za 19 sekund je dole. K dispozici je sedm různých barevných odstínů střechy. Za hlavami cestujících jsou speciální výdechy topení, které na přání posílají horký vzduch na krky předních cestujících.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible (2018)

Bentley tvrdí, že kabrio je stejně tiché, jako dříve představená verze kupé, ze které popisovaný model vychází. Karoserie je dále o pětinu lehčí než dříve a o pět procent tužší. Pořád jde ale s hmotností přes 2,1 tuny o těžké auto.

Šestilitrový W12

Pod kapotou není žádný malý motor, ale pořádný dvanáctiválec o objemu šest litrů. Motor nabízí 626 koní (467 kW) a točivý moment 900 Nm. Síla motoru se přenáší skrz osmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovku. Zrychlení 0–100 km/h je otázkou 3,8 sekundy, nejvyšší rychlost pak končí na hodnotě 333 km/h.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible (2018)

Interiér je čtyřmístný, ale zadní sedačky berte spíše jako nouzové. Zákazníci si mohou vybrat z osmi barevných variant interiéru; samozřejmostí jsou pak špičkové použité materiály a do značné míry ruční dílenské zpracování.

Otevřená verze Continentalu GT se vyrábí v britském Crewe. Kupé stojí cca 5,5 milionu korun; ceny kabrioletu zatím nebyly oznámeny, ale dá se očekávat o pár set tisíc vyšší cena než v případě kupé.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Convertible (2018)

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám