Hlavní obsah

Automobilka Ford ve čtvrtletí prodělala 8,7 miliardy dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford Motor hospodařila ve druhém čtvrtletí s čistou ztrátou 8,7 miliardy dolarů (více než 130 miliard korun) po zisku 750 miliónů před rokem. Oznámila to ve čtvrtek firma, která se podobně jako konkurenti potýká s poklesem poptávky po velkých dodávkách a sportovně-užitkových vozech v Severní Americe.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Kuga. Ilustrační foto

Článek

Společnost rovněž uvedla, že rozšíří sortiment o další malé modely. Firma se tak snaží přizpůsobit přechodu amerických motoristů k menším automobilům s nižší spotřebou pohonných hmot, který je důsledkem stoupajících cen ropy.

Ford utrpěl v roce 2006 rekordní ztrátu 12,6 miliardy dolarů. V loňském roce ztrátu snížil na 2,7 miliardy dolarů. Letos firma v rámci snahy o zlepšení hospodářských výsledků prodala své britské luxusní značky Jaguar a Land Rover indické automobilce Tata Motors za 2,3 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Focus RS: potvrzeno 300 koní

Ford zveřejnil první oficiální snímky připravovaného ostrého Focusu. Automobilka sice dále tvrdí, že jde o pouhý koncept, nicméně sériová verze se asi o mnoho...

Výběr článků

Načítám