Hlavní obsah

Automobilka Bristol oficiálně oznámila návrat

Firma Bristol je jedna z nejznámějších automobilek na britských ostrovech. Její jednasedmdesátiletá historie zahrnuje několik zajímavých modelů. Po krachu ale probíhají přípravy na znovuzrození. A to nastane 26. července.

Foto: Bristol

Bristol Bullet

Článek

Bristol krachoval dlouho. Nikdy to nebyl výrobce aut ve velkém počtu a jeho vozy si kupovali opravdoví fajnšmekři. Vždyť třeba poslední model Fighter z roku 2003 měl motor ze supersportu Dodge Viper.

Po záchraně švýcarským konsorciem v roce 2011 nastalo období klidu, restrukturalizace a příprav na novou dobu. A ta nastává. Bristol oznámil oficiálně nástup nového vozu. Tento Project Pinacle, jak jej dosud nazývali, dostane prý oficiální jméno Bullet.

Podle málo říkající fotografie i maskovaného prototypu, který se proháněl na letošním Goodwoodu, bude auto dost zajímavé. Bude mít tradiční britské křivky – dlouhatánskou přední kapotu a krátkou záď, bude to roadster s nízkým čelním sklem a výkonný motor. Ten bude pocházet z BMW.

Prý nepřeberou žádný malý čtyřválec, ale rovnou 4,8 V8. S karoserií z uhlíkového kompozitu tento agregát asi slušně zahýbá. Uvidíme. Počkejme na 26. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám