Hlavní obsah

Auto vám nejčastěji vykradou v Praze a Moravskoslezském kraji

Cennosti v autě by neměli nechávat zejména řidiči v Praze, Moravskoslezském kraji a středních Čechách. Právě tam policisté loni evidovali největší počet vloupání do vozidel. Nejbezpečněji je v tomto ohledu naopak v Karlovarském kraji. Celkem loni lidé nahlásili 33 000 vloupání do aut.

Článek

V současné době je třikrát pravděpodobnější, že auto někdo vykrade, než že ho někdo ukradne. Riziko roste zejména v letních měsících. Zloději vyhledávají hlavně auta na odstavných parkovištích u koupališť, historických památek nebo v kempech.

Nejaktivnější jsou zloději v Praze a jejím okolí a také v Moravskoslezském kraji. V Praze loni policisté zaznamenali 12 078 vloupání do aut, v Moravskoslezském kraji 5387 a ve středních Čechách 3566. Naopak v Karlovarském kraji, na Vysočině a ve Zlínském kraji se počty vloupání do aut pohybují okolo 400 případů.

"Výsledky samozřejmě korespondují se zalidněností, počtem velkých měst, hustotou aglomerace či počtem velkých parkovacích ploch v daném kraji. Tak trochu výjimkou je v tomto směru Ústecký kraj, kde ovlivňují statistiku i jiné parametry," uvedl Jaroslav Král z ČSOB Pojišťovny. Ústecký kraj je v počtu vykradených aut na pátém místě s 2626 případy.

Anketa

Už vám někdy zloději vykradli auto?
Ano, jednou
33,5 %
Ano, vícekrát
28,2 %
Zatím ne
38,3 %
Celkem hlasovalo 3099 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám