Hlavní obsah

Audi zvažuje sériovou výrobu sportovního modelu Quattro

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi podle britského týdeníku Autocar připravilo plně funkční verzi novodobého modelu Quattro. Automobil je postaven na základech Audi S5. Funkční prototyp vyzkouší vedení automobilky, které rozhodne o případné malosériové výrobě.

Článek

Audi Quattro je pro německou automobilku bez nadsázky legendární model. Se všemi čtyřmi poháněnými koly byl v 80. letech velmi úspěšný v soutěžích rallye. Quattro bylo úspěšné i v civilní verzi, která sázela na výtečné jízdní vlastnosti. Dost možná je to nejdůležitější model Audi všech dob.

Vloni automobilka představila funkční studii modelu Quattro. Podle britského Autocaru nyní existuje prototyp případné sériové verze. Ten je postavený na základech modelu S5. O pohon se stará osmiválec s výkonem 402 koní (300 kW). Vzhledem k tomu, že by nové Quattro mělo vážit kolem 1300 kilogramů, šlo by o mrštné sportovní auto, které by bez problémů potrápilo i nejrychlejší model Audi - R8.

Představenstvo automobilky by nyní podle zákulisních informací mělo rozhodnout, zda se bude Quattro sériově vyrábět. Vzhledem ke snahám o sportovní image značky (která stále nedosahuje úhlavního rivala, totiž BMW) vedení Audi nejspíš sériovou produkci podpoří. Teoreticky by nový model mohl vstoupit na trh v roce 2013.

Anketa

Mělo by Audi vyrábět nové Quattro?
Ano
94,4 %
Ne
5,6 %
Celkem hlasovalo 2360 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Třetina Audi má pohon všech kol

Statistiky automobilky Audi hovoří jasně. Lidé si prostě přejí pohon všech kol a není to výsada pouze bohatých zemí. V roce 2006 si automobil s logem quattro...

Výběr článků

Načítám