Hlavní obsah

Audi SQ2 přijelo do Paříže s třemi stovkami koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Nejmenší crossover (SQ2) značky Audi dostal nabroušenou verzi, která si vypůjčila motor z modelu S3. Nabízí stolovou horu točivého momentu, čtyřkolka dokáže poslat veškerou sílu na zadní nápravu.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Audi SQ2 na pařížském autosalonu

Článek

Nejmenší ostré SUV značky Audi má díky motoru o výkonu 300 koní a 400 Nm, který je dostupný od 2000 až do 5200 otáček, zrychlení na stovku jen 4,8 sekundy. Maximálka je obligátně omezena na 250 km/h.

Motor není velkým překvapením - je to dvoulitrový čtyřválec dopovaný turbodmychadlem a spojený s dvouspojkovou převodovkou S-Tronic o sedmi kvaltech. Pohon všech kol, označovaný u Audi quattro, je ve standardní výbavě.

U vozů Audi s převodovkami S-Tronic bývá běžné, že za standardní situace míří výkon pouze na přední kola; dělá to tak i 340k A6. [celá zpráva]

Z tiskové zprávy vyplývá, že tak funguje i v modelu SQ2, ale je schopný na zadní kola poslat veškerou sílu motoru. Přenosy síly mezi jednotlivými koly také mají pomáhat vozu zatáčet.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Audi SQ2 na pařížském autosalonu

Po vzhledové stránce nečekejte překvapení, SQ2 dostala nástavce prahů a odlišné nárazníky, aby ji bylo od civilních verzí poznat. Koncovek výfuku pod zadním nárazníkem je možná trochu moc, ale všechny jsou pravé.

Vůz bude mít ve standardu také LED přední i zadní světla. Bude na výběr z osmnácti a devatenáctipalcových kol, ale nikoliv samoúčelně, pracují pod nimi zvětšené brzdy. Přední kotouče mají průměr 340 mm, zadní 310 mm.

Foto: Audi

Audi SQ2

V kabině se také nekoná nic moc nového, klasické budíky nahradil displej, na kterém si můžete zobrazit i satelitní mapu, sedačky mohou být zčásti červené.

Ceny zatím nebyly oznámeny; SQ2 se má začít prodávat zkraje příštího roku. Má být první z jedenácti nových crossoverů a SUV, které chce Audi do konce roku 2019 představit.

Reklama

Výběr článků

Načítám