Hlavní obsah

Audi kompletně odhalilo novou A6

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi představilo novou A6, automobil vyšší střední třídy. Mezi jeho hlavní konkurenty patří především další německé vozy - BMW řady 5 nebo Mercedes-Benz třídy E. Na českém trhu cena startuje na 999 000 Kč za verzi s motorem 2,0 TDI.

Článek

Z designérského hlediska jde spíše o zklamání, nová verze vypadá podobně jako stará A6, kromě jiných předních světlometů nepřináší nic v zásadě nového a nudné linky potěší snad jen největšího konzervativce.

Karoserie nového Audi A6 je z velké části vyrobena z hliníku a vysokopevnostních ocelí. Oproti minulé generaci je á-šestka zhruba stejně dlouhá a široká, mírně se snížila výška vozu. Sedan je dlouhý 4,92 metru, 1,87 metru široký a 1,46 metru vysoký. Litá kola mají průměr od 16 do 20 palců.

Mezi nové materiály v interiéru patří dýha z vrstveného dřeva. Sedadla vpředu mohou být v rámci příplatkové výbavy doplněna masážní a ventilační funkcí, podobně jako u větší A8. Nechybí ani paket Ambiente, jenž rozzáří interiér hned několika malými zdroji světla. V seznamu příplatkové výbavy nechybí ani špičková aparatura od Bang & Olufsen.

Zpočátku bude Audi pro nový sedan A6 dodávat pět motorů, z nichž dva jsou zážehové a tři vznětové (TDI). Agregáty dosahují nejvyššího výkonu od 130 kW (177 k) do 220 kW (300 k).

Všechny verze mají systém Start-Stop, rekuperaci kinetické energie a přepracované řízení chladicí soustavy. V porovnání s předchozími modely klesla spotřeba paliva u všech modelů, nejvíce o 19 procent. Nejúspornějším motorem je 2.0 TDI se spotřebou 4,9 litru paliva na 100 km (manuální převodovka).

V závislosti na motoru je k dispozici šestistupňová mechanická převodovka, bezstupňová převodovka multitronic nebo sportovní převodovka S tronic. Poháněná je buď přední náprava nebo všechna kola (quatrro).

Nové Audi A6 se začne prodávat od ledna 2011, základní cena činí 990 000 korun za verzi 2,0 TDI.

Anketa

Ohodnoťte design nové Audi A6 (jako ve škole)
1
65,8 %
2
16,8 %
3
10 %
4
2,5 %
5
4,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7988 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám