Hlavní obsah

Audi A4 má po faceliftu, přiblížila se větším sourozencům

Právo, laz

Po čtyřech letech na trhu se Audi A4 představuje ve zmodernizované podobě. Facelift přináší změny, které kopírují vývoj novějších modelů. Součástí je i sportovní verze S4 se vznětovým motorem.

Foto: Audi 5x

Audi A4 Avant po faceliftu v první edici

Článek

Současné vydání A4, interně označené jako B9, před čtyřmi lety vedlo docela jiný designový a filozofický pohled na vozy značky Audi. S příchodem větších modelů se u čtyř kruhů leccos změnilo, což nyní sedan a kombi střední třídy následují.

V oblasti designu exteriéru vidíme jiné nárazníky, vpředu s větší maskou chladiče. Světlomety pak svou grafikou odkazují na ostatní řady a ve standardu jsou s technologií LED. Za příplatek pak s vykrýváním okolního provozu, tedy Matrix technologií.

Foto: Audi

V edici First dostanete i logo na předním blatníku.

Foto: Audi

Zadní svítilny mají grafiku soudobých modelů.

Uvnitř jde spíše o poloviční změnu. A4 si ponechává stávající architekturu interiéru, do níž implementuje nový infotainment MMI Touch s úhlopříčkou 10,1 palce. Nechybí pokročilé funkce včetně propojení s městkou infrastrukturou a trvalým připojením na internet.

Foto: Audi

Ovládání klimatizace je stále mechanické, A4 tedy nedostala multimédia například z A6.

Foto: Audi

Nechybí verze Allroad (vlevo) vedle S4 a první edice.

Audi bude v době zahájení prodeje v Evropě nabízet šest přeplňovaných motorů. Rozsah jejich výkonů sahá od 110 kW (150 k) do 255 kW (347 k) – od 35 TFSI až po nové S4 TDI. O trochu později budou do nabídky zařazeny další dvě jednotky s přeplňováním turbodmychadlem: 30 TDI s výkonem 100 kW (136 k) a 35 TDI s výkonem 120 kW (163 k). Tři motory, nabízené v době příchodu na trh, jsou vybaveny částečně hybridním systémem (MHEV) s 12V elektrickou sítí.

Novinka bude na předních evropských trzích uvedena na podzim tohoto roku.

Foto: LL, Novinky

Audi A4 allroad quattro 3.0 TDI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám