Hlavní obsah

Audi A4 a A6 má čekat elektrická budoucnost

Sedany střední a vyšší střední třídy značky Audi se mají stát plně elektrickými, a to přibližně do roku 2030. Jejich příští generace tedy mají být poslední, které nabídnou spalovací motory. Už ty však budou mít elektrické verze.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Audi S4 Avant

Článek

Sedany A4 a A6 jsou pro automobilku Audi velmi důležité - a brzy budou elektrické. Uvedl to Markus Duesmann, předseda představenstva automobilky, v rozhovoru pro německý magazín Manager. V přespříští generaci se mají oba dva modely zcela zbavit spalovacích motorů.

Duesmann v rozhovoru naznačil, že příští generace obou aut mají přijít někdy kolem roku 2023 a ty ještě spalovací pohonná ústrojí nabídnou - ale elektřinu také. Až další generace, které bychom mohli čekat někdy okolo roku 2030, mají být ryze elektrické.

Elektromobil od Audi Sport se poodhaluje, slibuje novou dimenzi RS

AutoMoto

Plug-in hybridy podle něj nemají velkou budoucnost a nevěří, že vlády budou taková pohonná ústrojí podporovat s tím, jak budou elektromobily nabývat na popularitě. Proto je podle něj pro Audi důležité rychle přejít na elektromobily. A přesto mají příští generace A4 i A6 nabídnout i plug-in hybridní ústrojí.

Automobilka Audi v současnosti pracuje na projektu Artemis, který má za cíl vyvinout elektrický vůz, z nějž pak mají různě čerpat další vozy celého koncernu Volkswagen. Podle Duesmanna to nemá být sedan na vyšší úrovni než A8 či crossover nad Q7. Koncept se má ukázat už letos na podzim na autosalonu v Mnichově, který nahradil Frankfurt - ovšem, pokud se nějaký autosalon bude vůbec konat.

Foto: Petr Horník, Právo

Současné Audi A6 ve verzi Avant

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám