Hlavní obsah

Audi A3 dostalo plug-in hybridní pohon

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé Audi představilo nejnovější přírůstek do elektrifikovaného portfolia své značky. S plug-in hybridní technologií přijíždí i model A3 Sportback s označením 40 TFSI e.

Foto: Audi

Audi A3 Sportback 40 TFSI e

Článek

Nová Škoda Octavia, Volkswagen Golf a teď i podobně velké Audi A3 Sportback. To jsou tři modely, které postupně dostaly stejný plug-in hybridní pohon. U Audi se bude prodávat pod označením 40 TFSI e.

První jízda se Škodou Octavia RS iV a G-Tec: Ekologie dvakrát jinak

Testy

Elektrifikovaný pohonný systém je stejně jako u octavie nebo golfu tvořen čtyřválcovým zážehovým motorem o objemu 1,4 litru, který má sám o sobě výkon 150 koňských sil. K němu je pak připojen elektromotor s výkonem 109 koní.

Jejich kombinace pak autu propůjčuje maximální výkon 204 koňských sil a točivý moment 350 Nm. Maximální rychlost je 227 km/h s tím, že A3 Sportback zrychlí z 0 na 100 km/h za 7,6 sekundy.

Foto: Audi

Nové elektrifikované audi nabídne výkon 204 koňských sil.

Co se přenosu výkonu týče, o ten se v případě nového elektrického audi stará výhradně šestistupňová automatická převodovka S tronic. O elektrickou energii pak sada lithium-iontových baterií s kapacitou 13 kWh. Díky nim auto čistě na elektřinu překoná vzdálenost až 67 kilometrů. Audi uvádí, že kombinovaná spotřeba je 1,5 litru na 100 kilometrů a 13,0–13,8 kWh / 100 km.

Foto: Audi

Futuristický interiér plug-in hybridního Audi A3 Sportback.

S elektrifikovanou A3 Sportback nabídne Audi i velmi zajímavou základní výbavu. Standardem jsou zde třeba 16palcová litá kola, dvouzónová klimatizace, multifunkční volant, LED světlomety, podpora připojení chytrých telefonů do systému MMI nebo ekologická sedadla vytvořená z recyklovaných PET lahví. Objem zavazadlového prostoru je díky bateriím 280 litrů, se sklopenými sedačkami pak až 1100 litrů.

Volkswagen zvažuje prodej některých značek z koncernu

AutoMoto

Ceny novinky pro český trh zatím nejsou zveřejněny, v sousedním Německu ovšem základní cena atakuje hranici 1,2 milionu korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám