Hlavní obsah

Angličan zaparkoval na každém místě u supermarketu. Trvalo to šest let

Každý z nás jezdí často na určité parkoviště a vždy přemýšlí, jak nejvýhodněji zaparkovat. Angličan Gareth Wild se rozhodl svůj automobil postupně zaparkovat na všech místech, která jeho oblíbený supermarket nabízí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Někdo sbírá známky, jiný třeba propisky nebo přívěsky na klíče. Gareth Wild z anglického Bromley šest let „sbíral“ jednotlivá parkovací místa u supermarketu Sainsbury’s poblíž svého bydliště. Dal si cíl postupně zaparkovat na každém z 211 neomezených míst, která parkoviště nabízí.

„Žiju v Bromley a téměř pokaždé nakupuji v tom stejném Sainsbury’s ve středu města,“ uvádí na Twitteru. Kdysi se zamyslel, na kolika místech za dobu, co tam jezdí, zaparkoval. A napadlo ho tomu dát řád – a zaparkovat postupně na všech.

Parkoviště, jehož satelitní snímek sdílel na Twitteru, rozdělil na několik sekcí pro snazší orientaci. A pak, když jel nakoupit, postupně zaparkoval na každém z nich. Původně to mělo trvat čtyři roky, ale zabralo to šest a poslední místo „navštívil“ 24. dubna letošního roku. Mělo označení – Wildovo vlastní, nikoliv oficiální – F20.

Pro ty, kdo by se chtěli na parkoviště vydat, dokonce označil, která místa jsou užitečná (fialovou barvou), kterým je lepší se vyhnout (růžová), a ta, na nichž najít místo je zázrak (modrá). Oranžovou barvou jsou vyznačena odkladiště nákupních vozíků a vstup do obchodu.

Můžeme přemítat, zda takováto „sbírka“ bude něčemu užitečná nebo zda jen Wild ztratil zbytečně spoustu času tímto podivným maratonem. Je to v každém případě ukázkou, že i z těch nejmonotónnějších činností lze vymáčknout nějakou zábavu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám