Hlavní obsah

Americké disky kol mají retro design, průměr 26 palců a stojí jako malé auto

Americká firma Forgiato představila 26palcové disky kol. Jsou lesklé, na pohled jakoby drátěné. Vypadají luxusně a stojí jako Renault Clio.

Foto: Forgiato

Volant k zakázkovým kolům od firmy Forgiato

Článek

V listopadu a na začátku prosince minulého roku vířila vody automobilového průmyslu zásadní otázka. Dočkají se automobily v budoucnosti ještě větších kol, než mají teď?

Na jedné straně barikády stálo třeba německé Audi, které se nechalo slyšet, že třiadvacetipalcová kola, která dostal model Q8 RS, jsou na dlouhou dobu tím maximálním extrémem, který si automobilka dovolí.

Naopak konstrukční ředitel americké automobilky General Motors v jednom z rozhovorů podotkl, že se budeme moci brzy dočkat i větších kol, což motoristy rozdělilo na dva tábory.

Větší než 23palcové disky kol nedávají smysl, odmítají v Audi předpovídaný trend

AutoMoto

Světlo do sporu nyní přinesla americká firma Forgiato, která představila obří, šestadvacetipalcová kola s retro designem a neuvěřitelnými 127 paprsky.

Výrobce uvádí, že už nyní přijímá objednávky s počátečním vkladem 500 dolarů (cca 11 tisíc korun), avšak cena kompletního setu čtyř kol bude stát mnohem více, konkrétně neuvěřitelných 11 tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 253 tisíc korun. Za tyto peníze se dá v Česku pořídit malý hatchback (např. Renault Clio).

Brzy budou mít auta 24palcové a větší disky, řekl šéf designu GM

AutoMoto

Kola se začnou dodávat zákazníkům v únoru 2020 a Forgiato k nim nabízí i designově odpovídající volant, buď v balíčku s koly za 12 tisíc dolarů (cca 272 tisíc korun), nebo samostatně dokoupený za 2 tisíce (45 tisíc korun).

Firma navíc láká na fakt, že kola byla kompletně vyrobena v USA a všechny komponenty k nim pocházejí z tamního trhu. Navíc vyrobí jen 100 sad.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám