Hlavní obsah

Americká automobilka Lucid letos dorazí do Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalifornská automobilka Lucid Motors letos v létě začne prodávat svou elektrickou limuzínu Lucid Air na vybraných evropských trzích.

Foto: Lucid

Lucid Air

Článek

Americký výrobce elektromobilů začne letos „v červnu nebo červenci“ vyvážet vozy pro evropské a blízkovýchodní kupce, poté v roce 2023 expanduje do Číny. Pro britský Autocar to uvedl tiskový mluvčí automobilky.

Lucid výslovně nepotvrdil, na které trhy bude vyvážet jako první, ale v předchozím rozhovoru zaměstnanec údajně potvrdil, že první na řadě bude Německo.

Tesle vyrostla konkurence z vlastních odpadlíků, sériový Lucid Air fascinuje čísly

AutoMoto

Po zavedení bude prodej zahájen v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Islandu, Itálii, Monaku, Nizozemsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a v důležitém Norsku, kde elektromobily dominují. Český trh alespoň v této první vlně figurovat nemá.

Značka Lucid Air byla v Kalifornii založena teprve v roce 2017, do značné míry byla sestavena z bývalých zaměstnanců Tesly. Limuzína Air v sériové podobě debutovala v roce 2020.

Rekordní dojezd na elektřinu potvrzen. Lucid Air překonal Teslu

AutoMoto

Právě Teslu Model S překonala v rekordním dojezdu na jedno dobití. Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni potvrdila dojezd 836 kilometrů v konfiguraci s devatenáctipalcovými koly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám