Hlavní obsah

Nové BMW M3 jako kombi nebude, lákavou variantu nabízí Alpina

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alpina coby dvorní úpravce BMW na autosalonu ve Frankfurtu nechybí. Němci sem přivezli nabušený kombík trojkové řady. Před příchodem BMW M3 se jedná o nejsilnější novou trojku. V rámci karoserie kombi mu tento titul nejspíš i zůstane.

ALPINA B3Video: Alpina

 
Článek

Zatímco u řady 5 jsme se párkrát kombi od divize Motorsport dočkali, trojkové „emko” tu v zahrádkářské variantě nebylo oficiálně sériově nikdy. Nic se na tom podle posledních zpráv z Mnichova nezmění ani u připravované nové generace.

A tak má rybníček opět volný Alpina. Ta funguje jako tuningová společnost, která je ale velmi úzce spjata přímo s BMW. Novinka se jmenuje B3 Touring. A změny jsou už tradiční. Tedy nárazníky, vpředu s nápisem, odlišné laky karoserie či až dvacetipalcové vícepaprskové disky kol.

Foto: Alpina

Ledvinky jsou černě lakované.

Rovněž uvnitř najdete barevné změny a variace na modrou, včetně digitální přístrojovky, nebo zelenou. Pod kapotou trůní třílitrový řadový šestiválec, který normálně najdete v BMW M340i. Nejedná se tedy o motor od divize M, který má stejný objem, ale rovněž v nové generaci bude podstatně odlišný.

Foto: Alpina

Poznávacím znamením je také čtveřice výfukových koncovek.

I tak je ale od Alpiny vyladěn na 462 koňských sil. Ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol vystřelí z nuly na stovku za rovné čtyři sekundy a zastaví se na 299 km/h. První vozy za zatím nespecifikované ceny budou dodány v půlce roku 2020.

Foto: Alpina

Interiér je vyšperkován detaily, jako barevným obšíváním a jinou grafikou digitální přístrojovky.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejrychlejší kombík pochází z Bavorska

Někdo by chtěl mít pořádně rychlé Porsche. Někdo touží po superrychlém kupé od Mercedesu. Někdo vyznává praktičnost a možnost si odvézt třeba celou rodinu na...

Alpina si posvítí na BMW řady 8 Gran Coupé

Chybí vám dvanáctiválec v BMW řady 8? Díky malému, ale zajímavému úpravci Alpina ho dost možná nebudete potřebovat, neboť z 4,4 V8 dokáže dostat přes šest...

Výběr článků

Načítám