Hlavní obsah

Elektrická budoucnost Nissanu je blízko, ukazuje nový ženevský koncept

Novinky, fra

Nissan už samozřejmě elektrický je. Však se také v Ženevě ukáže nejprodávanější elektromobil světa Nissan Leaf se zvětšenou kapacitou akumulátorů. Ale také se tu objeví koncept IMQ.

Foto: Nissan (3x)

Nissan IMQ

Článek

Není žádným tajemstvím, že Nissan se chce víc zaměřit na elektromobily. Postupně chce nabízet víc a víc modelů na čistě elektrické bázi. A tak vedle modelu Leaf představuje Nissan koncepty začínající na IM na začátku. Je to zkratka Inteligent Mobility.

V roce 2017 jste se mohli setkat třeba se zajímavým crossoverem IMx. V Detroitu pak zase s elegantním sedanem IMS. Obě auta se postupně dostávají blíž a blíž zákazníkům, jejich vkusu, výrobním procesům…

Foto: Nissan

Porovnejte - tohle je Nissan IMx z roku 2017

Foto: Nissan

Nissan IMS

Teď do Ženevy zamíří koncept IMQ. Opět půjde o crossover. Jeho základ bude stejný jako u IMS, tedy elektrická platforma s dvojicí elektromotorů o celkovém výkonu 360 kW a točivém momentu 800 N.m. S velikými akumulátory o kapacitě 115 kWh má vůz dojezd přes 600 km.

Co tohle znamená? Samozřejmě fakt, že Nissan plánuje přechod k nové generaci vozidel – plně elektrických, s novou platformou, designem a také modernějšími interiéry. To zatím téhle značce chybí, ale je jasné, že nejde o žádné zaspání ve vývoji. Tohle všechno bude zabaleno v nové generaci vozidel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám