Hlavní obsah

Smart Roadster bude vyráběn pod značkou AC

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Smart se ve finančních problémech rozhodla, že ukončí nerentabilní výrobu modelu Roadster a soustředí se pouze na ForTwo. Dokonce i licenci na vůz odprodala skupině Project Kimber, která se po dlouhých spekulacích rozhodla vůz vyrábět pod značkou AC.

Článek

Malosériový výrobce se s Project Kimber dohodl, že jejich modrobílé logo bude moci figurovat na kapotě tohoto malého sportovního vozu. Čínská korporace Nanjing Automobile Company, do které Kimber patří, chtěla použít značku, která je na britských ostrovech hodně známá. Uvažovala tak o jménech MG Midget, Healey či Triumph [celá zpráva].

Firma bude vyrábět automobil sice pod značkou AC, ale ve vlastní továrně ve Walesu, která je již v fázi příprav. Dostali několik investičních pobídek na stavbu, začínají se připravovat smlouvy s externími dodavateli a jak to vypadá, za rok by se mohl objevit první sériový automobil.

Reklama

Související témata:

Související články

Smart Roadster bude snad konečně znovuoživen

Smart Roadster se přestal již před rokem vyrábět, ale jeho fanoušci mají jistě radost, že nebude zapomenut. Skupina Project Kimber, která patří čínskému...

Výběr článků

Načítám