Hlavní obsah

Naleštění veteráni v Průmyslovém paláci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Průmyslovém paláci pražského Výstaviště se od pátku do neděle konala výstava Veteran Show Praha. Na třech výstavních plochách byla k vidění více než stovka exponátů sahajících od českých značek Laurin a Klement, Walter, Aero nebo Praga přes vozy Mercedes Benz, BMW, Renault nebo DKW z roku 193 až po americké automobily Cadillac nebo Ford Mustang.

Článek

Exponáty představili soukromí sběratelé, část z nich do Průmyslového paláce dovezli pořadatelé z technických a automobilových muzeí.

Co automobil, to rarita, uvedl jeden z organizátorů výstavy Svatopluk Holata ze spolupořádajícího Mobile muzea ČR.  Část prostorů Výstaviště představovala historii výroby vozidel v Liberci, tvořily ji značky Christian Linser a RAF, které vedle sebe stály poprvé po devadesáti letech.  Návštěvníci mohli vidět i ruční požární stříkačku z roku 1906.

Veteran Show Praha přilákal řadu návštěvníků. "Jsem technicky založený člověk a přišel jsem se podívat, protože se mi staré věci líbí," řekl Martin Čech z Prahy. Při prohlídce si různé detaily vozů fotil. "Koupě historického vozidla je můj dětský sen. Doma mám motorku značky BMW asi z roku 1930. Starat se o ni pro mě není finanční zátěží, ještě je provozuschopná, ale už jsem na ní dlouho nejel," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám