Hlavní obsah

Subaru Legacy upravené od STi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci japonské automobilky Subaru už dlouho volali po úpravách i velkého sedanu Legacy. Jenže s ním se čekalo dlouho - až do současné doby. Nyní se objevuje Subaru Legacy upravené do verze STi. Jenže bohužel zatím jen pro Japonsko.

Článek

Subaru Legacy nabízené v Japonsku si vzala do parády speciální sportovní odnož značky Subaru Technica International (STi). Ti se pozastavili jak nad vzhledem, tak nad technikou. Bohužel zatím je vůz upraven pouze ve specifikaci B4, tedy bez zásadních změn motoru, ale i tak to celkem stačí.

Legacy STi disponuje především vylepšeným podvozkem. Snížené pružiny a nové závodní tlumiče od firmy Bilstein jsou plně nastavitelné. Úpravy ale zasáhly víc dílů. V motoru a na podvozku lze třeba najít velké výztuhy snižující zkrut karoserie. Jízdní vlastnosti jsou tak mnohem jistější, ale samozřejmě s dost tvrdší charakteristikou.

Za novými osmnáctipalcovými koly pracují velké brzdy Brembo s čtyřpístkovými třmeny vpředu, vzadu pak dvoupístkové.

Jak jsme již řekli, motor 2.0 turbo upraven nebyl. Jen tlumič výfuku je nový. Zlepšilo se jak vyprázdnění válců, tak zvukový projev vozu. Subaru připravuje tento kit STi pro vybranou skupinu majitelů. Jen 600 z nich si bude moct vychutnat opravdu sportovní jízdní vlastnosti i při maximální rychlosti 260 km/h. v Japonsku přijde vůz na trh v únoru 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám