Hlavní obsah

V Británii je nejspolehlivější vůz Honda Jazz

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský časopis Which?, který se zabývá zkoumáním a testováním výrobků na tamním trhu v rámci výhodnosti, kvality a spolehlivosti vydal zprávu, podle níž je nejspolehlivějším automobilem Honda Jazz.

Článek

Which? posuzuje závady jak podle množství, tak podle jejich závažnosti. Nejhorší jsou vážné poruchy, kdy vůz musel být zcela odstaven z provozu, následují střední závady (po výměně vadného dílu pokračuje v jízdě) a malé závady (nemají na funkčnost vozu vliv). V minulém roce Which? zkoumalo 32 550 vozidel, u kterých zjistili 5/27/19 % poruch v jednotlivých kategoriích.

Jako nejspolehlivější se ukázala Honda Jazz, která je spolehlivá v 95 % případů. Na druhém místě se umístilo sedm automobilů s 92 %: Honda Accord, Honda CR-V, Mazda 3, Opel Corsa, Renault Clio (minulé generace), Toyota Corolla a Subaru Forester.

Moc dobře si nevedly luxusní vozy. Například BMW 5 či Jaguar S-Type mají spolehlivost jen v 83 %, ještě hůře na tom je například Mercedes-Benz E, který ve 32 % případech potřeboval za poslední rok opravu.

Na druhém konci tabulky spolehlivosti stojí Ford Focus C-Max. Velmi neslavně také dopadl Jaguar X-Type, Nissan Primera, Renault Mégane či Renault Scénic.

Spokojenost zákazníků se servisem vyhrál Lexus (78 %), Porsche (73 %) a Honda (70 %). Jako nejhorší jsou na tom zákazníci servisů Alfy Romeo, Chrysleru či Mercedesu se 45 % spokojenosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám