Hlavní obsah

Bugatti pokořeno: Barabus TKR je rychlejší

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří si chtěli koupit nejrychlejší automobil světa Bugatti Veyron, by měli rychle odřeknout rezervaci. Veyron je zapomenut, teď přichází nový Barabus TKR. Jeho 1005 koní je opravdu pořádná kanonáda, která dokáže vůz vystřelit na rychlost 434 km/h.

Článek

Nepleťte si německou tuningovou firmu Brabus a malou firmičkou Barabus. Ta má své ambice úplně jinde. Chce pokořit to nejlepší - italský supersport Bugatti Veyron. Potenciál k tomu má více než dobrý.

Dvě turbodmychadla přeplňují vidlicový osmiválec o objemu 7,0 l, který dává výkon 1005 koní (739 kW) při 6800 ot./min. Celokarbonová karoserie je extrémně lehká a bezpečnost by měl zaručit vnitřní ocelový rám. Díky velkému výkonu tak dokáže vůz jet maximální rychlostí 434 km/h a zrychlit z 0 na 96 km/h (0 až 60 mph) za 1,65 s.

Zrychlit pod dvě sekundy na stokilometrovou rychlost si zatím mohly dovolit pouze speciální motocykly, ale silniční vůz ještě tuto hranici nepokořil.

Konstruktér na voze pracoval deset let, takže doufejme, že automobil nebude mít takové problémy jako Bugatti, který se při vysokých rychlostech začal vznášet. Cena vozu je stanovena asi na půl miliónu dolarů, tedy asi 11 250 000 Kč. Bohužel více o svém voze výrobce zatím nezveřejnil a ani jeho oficiální web o některých specifikacích mlčí.

Přetahovaná o titul

Bugatti je asi zatím jediným automobilem, který se může honosit titulem nejrychlejší automobil světa. Jenže je tu ještě pár značek, které by chtěly tento titul uzmout. Především je to švédská značka Koenigsegg s vozem CCX, ale i několik dalších malosériových výrobců, kteří ale zatím nemají vozy zkompletovány.

Reklama

Související články

Bugatti zvýší výrobu

Znovuoživená automobilka Bugatti je nucená zvýšit výrobu. Zájemci o nový supersportovní vůz Veyron by totiž museli čekat více než rok na dokončení svého vozu....

Bugatti Veyron bude ještě dražší

Automobily Bugatti konečně vyjedou z bran závodu. Pro další zákazníky, kteří ještě automobil nezaplatili, má firma špatnou zprávu. Velký zájem má za následek...

Výběr článků

Načítám