Hlavní obsah

PSA bude v Číně vyrábět až 300 000 vozů ročně

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČÍNA

PSA Peugeot Citroën a Donfeng Motor Group Copany Ltd., vystupující v Číně pod hlavičkou společného podniku odhalily své představy o nové továrně. Nová továrna má vyrůst ve Wuhanu v provincii Hubei s roční kapacitou 150 000 vozů.

Článek

Továrna bude stát v sousedství stávajícího závodu DPCA a stavět se začne ještě v letošním roce. Nová auta budou z výrobních linek sjíždět od roku 2009. Konkrétně to budou velké hatchbacky.

Nová investice skupiny PSA Peugeot Citroën v Číně dá práci celkem 8200 pracovníkům. Už nyní továrna ve Wuhanu produkuje 7 různých modelů a vše směřuje ke zdvojnásobení výrobní kapacity. Ta by na konci roku 2008 měla dosáhnout 300 000 nových vozů ročně.

Současně s výstavbou nového závodu probíhá také montáž fabriky na mechanické komponenty v Xiang Fan v provincii Hubei. DPCA současně zdvojnásobuje výrobu motorů, převodovek a spojek pro přímé zásobování továrny ve Wuhanu.

V roce 2006 přicházejí na čínský trh tři nové modely z produkce PSA Peugeot Citroën. Po uvedení Peugeotu 206 v březnu a květnové premiéře Citroënu C-Triomphe se očekává na konci roku 2006 uvedení nového kompaktního modelu Citroën. Rok 2006 je na čínském trhu ve znamení silného nárůstu, prodeje DPCA posílily o 38 % se 100 200 vozy za první pololetí. Do konce roku se očekává na 200 000 prodaných aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám