Hlavní obsah

Chopper jako pila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američané postaví téměř všechno, aby pořádně propagovali své výrobky. Tak třeba výrobce zahradní a lesnické techniky Stihl postavil motocykl, který je inspirován pilou z jejich produkce.

Článek

Americká pobočka společnosti Andreas Stihl vyvinula nepřehlédnutelný motocykl, jmenující se Street Boss, který je inspirován novou motorovou pilou Stihl MS 441. Motocykl ve formě chopperu vznikl ve spolupráci s firmou Cimorose's Custom Cycles.

Dlouhatánský chopper má pod hranatou nádrží dvouválcový motor o objemu 1638 ccm a výkonu 110 koní (81 kW) při 6500 ot./min. Přes šestistupňovou převodovku se přenáší výkon na zadní kolo pomocí řemene, který je kryt plechem ve tvaru listu pily.

Všechny speciální díly byly vyrobeny pro tento jeden motocykl firmou Pro-One. Ostatně moc sériových věcí zde nenajdete - zcela ojedinělý je rám, obě vidlice, kola, sedadlo, nádrž i další kapotáž. Motocykl nepůjde koupit, ale poslouží jako propagační materiál. Pojede totiž po USA svou marketingovou tour po šesti státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám