Hlavní obsah

Třídveřová Honda Civic

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský autosalon se blíží a zaručené zprávy o novinkách se rodí jak děti v indické domácnosti. Mezi firmy, které zde představí něco nového patří i japonská firma Honda. Ta odhalí třídveřový Civic.

Článek

O třídveřovém modelu Civic se spekulovalo už dlouho. Především po tom, co byl představen v konceptu Type-R [celá zpráva]. Jenže ten zatím ještě v sériové výrobě nabízen není. To třídveřák představený ve Velké Británii se na nabídkové listy dostane velmi brzy a možná se prvních vozů dočkáme ještě letos.

A proč bude novinka představená zrovna Velké Británii? Odpověď je nasnadě - všechny vozy Honda Civic se totiž vyrábí v britském závodě značky Honda ve městě Swindon v hrabství Wiltshire.

Další výstavní krasavice

Na tomto autosalónu se také představí technologicky velmi pokročilý luxusní sedan značky Honda - model Legend. Ten je vybaven průlomovými bezpečnostními řešeními počínaje systémem pro zmírňování následků kolize CBMS, který dokáže předvídat kolize a v případě potřeby zpomalit vozidlo, a inteligentní technologií pohonu všech kol SH-AWD, která dosahuje špičkových výkonů při jízdě v zatáčkách.

Pro fanoušky motoristického sportu je připraven speciálně upravený vůz Formule 1. Na stánku bude umístěn skutečný závodní vůz značky Honda, který byl rozebrán a nyní bude vystaven jako 3D umělecké dílo.

Za pozornost však stojí také kolekce ekologicky šetrnějších produktů Honda od nedávno představeného modelu Civic Hybrid až po elektrické mopedy a motocykly poháněné palivovými články.

Reklama

Související články

Nová Honda Civic

Před 33 lety se příznivcům automobilky Honda představil poprvé model Civic. Nyní přichází osmá generace. Sériový vůz vychází ze studie představené na letošním...

Výběr článků

Načítám