Hlavní obsah

Nová Corvette bude jezdit na elektřinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že nový Chevrolet Corvette už není, co býval? Nejenže má poprvé v historii své produkční verze motor uprostřed, navíc ho čeká i elektrifikace. V některých věcech je ale pozadu.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Článek

Chevrolet Corvette Stingray se před několika dny představil ve své nové formě - s motorem uprostřed a bez manuální převodovky. Tím motorem je ovšem pořád benzínový osmiválec o výkonu 502 koní, připlatíte-li za sportovní paket.

Podle britského webu Autocar, který se odkazuje na nejmenované zdroje zevnitř automobilky Chevrolet, ovšem nejsou konvenční motory to jediné, co bude novou Corvette pohánět. Její platforma byla vyvíjena tak, aby umožnila elektrifikaci.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette Stingray 2020

Podle zdrojů je možné, že Corvette bude mít i plug-in-hybridní verzi a, byť to je údajně méně pravděpodobné, i variantu zcela elektrickou. Hovoří se také o mild hybridu, tedy takovém systému, který v podstatě rozšiřuje pole působnosti systému start-stop a startérem-generátorem v jednom pomáhá, když chcete po autu nejvyšší výkon.

Jednou z dalších možností je i pohon všech kol, realizovaný elektromotory na přední nápravě. „Nevypadali byste hloupě, kdybyste něco takového navrhli,” cituje Autocar jeden ze svých zdrojů.

Foto: Chevrolet

Odnímatelný střešní panel má Corvette už nyní, ale přijde i skutečné kabrio.

Mark Reuss, šéf koncernu General Motors, jehož je Chevrolet součástí, zatím nebyl na adresu plně elektrické Corvette konkrétní. Potvrdil ale, že se model bude prodávat i v Evropě a že bude k mání i verze kabrio.

Reklama

Výběr článků

Načítám