Hlavní obsah

Lexus chce konceptem ukázat, že jeho SUV není vyměklé

Novinky, fra

Na srazu amerických fanoušků jízdy v terénu, který se koná právě nyní v coloradských horách, se objevil i koncept značky Lexus, který se jmenuje GXOR. Jde o standardní model LX, ovšem výrazně upravený pro jízdu i v těžkém terénu.

I luxusní SUV může být opravdový teréňákVideo: Lexus

 
Článek

Jízda s moderními SUV v terénu dnes bývá často spíš utrpením. Jejich terénní vlastnosti jsou leckdy horší než klasických hatchbacků, které si na nic nehrají a mají i světlou výšku téměř shodnou. I zvýšené kombíky jako Volvo V90 Cross Country jsou na tom mnohdy lépe.

Jenže SUV od Lexusu má stále prý možnost i průjezdu těžkým terénem, vždyť je také příbuzné s Toyotou Land Cruiser. Luxusnější značka nedávno přidala do volitelné výbavy outdoorový paket. A že není jen na okrasu, by měl ukázat i tenhle koncept. Má sice spoustu prvků nestandardních, ale pohon je stejný.

Foto: Lexus (3x)

Auto se nyní představuje milovníkům terénní jízdy v americkém Coloradu.

Foto: Lexus

SUV nebusí být jen do města. Alespoň tohle ne.

Zvýšený a se šnorchlem

Auto stojí o víc než 6 cm výš nad terénem, a to díky úpravě pružení. Také má nová kola s osmnáctipalcovými ráfky a třiatřicetipalcovými pneumatikami General Grabber X3s.

Na podvozku je oplechování a také pořádné ližiny, které skutečně ochrání auto na nejproblémovějších místech. Kde už auto nevyjede, pomůže naviják Warn, jenž je zcela integrován do nového předního nárazníku. Auto může i brodit do docela solidní výšky, protože má nainstalovaný šnorchl.

Samozřejmostí je i střešní nosič s uzamykatelnými boxy a světelnou lištou. V kufru jsou pak speciální výsuvné krabice a také zásuvky. Za autem je zcela jasně rozpoznatelný hliníkový přívěs Patriot Campers X1H, což je kompletní rozkládací kempinkový stan na kolech, který má v základně i nádrž na vodu, výsuvný plynový vařič a elektrické akumulátory, které dobíjí i solární panel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám