Hlavní obsah

Citroën C6 se vrátí. Spolu se dvěma dalšími francouzskými sedany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Citroën představí tři nové sedany během následujících dvou let a model C6 bude v roce 2020 první. Jejich design ale má být značně nekonvenční. Přinejmenším C6 má vycházet z konceptu Cxperience.

Foto: Citroën

Citroën Cxperience Concept

Článek

„Věříme, že sedany mají stále své místo na trhu,” řekl britskému webu Autocar marketingový ředitel Citroënu Arnaud Belloni, když sedany potvrzoval. A rovnou dodal, že nová C6 bude odhalena na autosalonu v Paříži v roce 2020, přesně čtyři roky po konceptu Cxperience.

Další dva modely mají dorazit v roce 2021, a nikoliv jako koncepty, nýbrž produkční vozy. „Můžu slíbit, že tato auta se budou držet odkazu Citroënu po stránce inovací. Vzestup kategorie SUV nejde zvrátit, ale to nám dává prostor se znovu zamyslet nad účelem a vzhledem sedanů,” pokračoval.

Foto: Citroën

Citroën Cxperience Concept

Neřekl, jak budou vozy velké, ale naznačil, že pro malé sedany na trhu není moc místa. Čekejme tedy auta nejméně velikosti Volkswagenu Passat. Stran designu mají být „origiální, ne riskantní” a také „moderní v pravém slova smyslu”.

Zbývá ještě jedna otázka - v Evropě se sedany moc neprodávají, alespoň v tuto chvíli. Ví snad Citroën o trhu sedanů něco víc než zbytek světa? Nikoliv, nové modely mají cílit primárně na čínský trh. Dva z nich by ale měly zamířit i do Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám